FinansWatch

Vrede investorer i konkursramt selskab danner forening

Investorer i Hellerup Finans, der gik konkurs i februar, er gået sammen i en forening, der vil undersøge, om der er mulighed for at søge erstatning for de mere end 235 mio. kr., der er gået tabt. Det skriver Berlingske Business.

En række private investorer, der har tabt penge efter sammenbruddet i Hellerup Finans, er gået sammen i Foreningen Hellerup Finans Investor, for at få undersøgt, om der er mulighed for at søge erstatning for den kvarte mia. kr., der er gået tabt, da selskabet gik konkurs i februar. Det skriver Berlingske Business.

"Hellerup Finans-koncernen solgte investeringsaktiver til ikke-professionelle investorer med lovning om store afkast. Mange helt almindelige mennesker er med henblik på at foretage investeringerne blevet lokket til både at bruge pensionsmidler og udbetalte arbejdsskadeerstatninger ligesom enkelte på opfordring af Hellerup Finans har optaget lån i deres hjem. Langt den overvejende del af investeringerne må nu anses for tabte," skriver den nydannede forening i en pressemeddelelse.

Ifølge foreningen har mere end 500 private investorer investeret for mere end 235 mio. kr. og dermed tabt deres penge efter Hellerup Finans' konkurs. Foreningens nuværende medlemmer har samlet investeret for mere end 40 mio. kr.

Foreningen har ansat advokat Charlotte Castenschiold for at få undersøgt, om nuværende eller tidligere ledelsesmedlemmer, revisorer eller andre kan stilles til ansvar. Derudover skal hun undersøge, om der er grundlag for at indgive politianmeldelser.

Et af Hellerup Finans største aktiver var Lyngby Boldklub, som blev overtaget af lokale investorer lige inden konkursen i februar.

Hellerup Finans-investorer samler sig i fælles front mod ejer

Medie: Hellerup Finans er gået konkurs

 

Forsiden lige nu

Aberdeen-chef: Vores fusion med Standard Life virker

Der er opnået helt konkrete fordele ved sammenlægningen mellem Aberdeen Asset Management og Standard Life Investments, siger den danske landechef Henrik Kruse til EjendomsWatch. Udfordringer med at levere tilfredsstillende afkast på visse typer produkter er ved at blive løst, lyder det fra investoren med danske ejendomme for et milliardbeløb.

Jyske Realkredit fortsætter udlånsvæksten

Udlånet vokser fortsat hos Jyske Banks realkreditselskab. Frasalget af domicilet i Lyngby i andet kvartal kan dog ikke redde halvårets bundlinje, som lander 30 pct. lavere end for et år siden som følge af nye nedskrivningsregler i første kvartal.

Jyske Bank afleverer lavere indtjening end analytikerne forventede

Jyske Bank kom ud af årets andet kvartal med en mindre indtjening og færre gebyrindtægter, end analytikerne havde forventet. Kvartalet er dog bedre end samme kvartal sidste år. I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet igangsætter Silkeborg-banken et stort aktietilbagekøbsprogram. (Opdateret.)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere