FinansWatch

PKA-direktør presser virksomheder til grøn omstilling

Udover at være pensionsdirektør for PKA arbejder Peter Damgaard som formand for en sammenslutning af investorer for at få virksomheder til at drive en mere bæredygtig forretning. Over for Politiken forklarer han og flere markante aktører på klimaområdet, at der er ved at ske et paradigmeskift i klimabevidstheden.

Foto: Martin Meissner/AP/POLFOTO

Investorer lægger pres på virksomheder for at få dem til at investere i en grønnere fremtid. Det skriver Politiken.

En europæisk sammenslutning af institutionelle investorer arbejder for en mere bæredygtig fremtid og tvinger virksomheder til at tænke grønnere ved hjælp af målrettede investeringer. Sammenslutningen er også kendt som IIGCC, og her er Peter Damgaard, som også er pensionsdirektør for PKA, formand. Han forklarer i interviewet, hvordan investorerne presser virksomheder i en grønnere retning.

"Sammen har vi investeringskapital for 33 trilliarder dollars, og det er immervæk noget. Vi møder op til de store selskabers generalforsamlinger og presser på for, at de skal arbejde for en grøn omstilling. På Exxonmobiles generalforsamling sidste år lykkedes det os at få vedtaget, at de skulle lave en strategi for, hvordan de vil eksistere med en målsætning om at blive inden for 2-graders stigningen fra Paris-aftalen. Dermed kan vi rykke dem et første skridt i den rigtige retning," siger han til Politiken.

Flere mennesker er begyndt at tænke i en grønnere retning, og de store internationale investorer er ikke nogen undtagelse. Tidligere klimakommisær i EU Connie Hedegaard og klimarådgiver i Care Danmark John Nordbo fortæller til avisen, at de oplever, at der er en voksende klimabevidsthed blandt internationale pensions- og forsikringsselskaber, som forsøger at presse virksomheder til at tænke grønnere.

Investorerne presser olieindustrien: Hvornår topper det globale olieforbrug?

Forsiden lige nu

Danske Bank sælger Home Erhverv-kæden

To franchisetagere overtager kontrollen med de i alt otte forretninger, der frem til 2020 fortsætter under samme navn. Nye placeringer på landkortet er allerede i kikkerten, siger ny medejer til EjendomsWatch.

Maersk vil tage bid af marineforsikringsmarkedet

Containerrederiet går nu ind på marineforsikringsmarkedet med det, selskabet kalder en "udvidet ansvarsløsning", som lukker huller i uforudsete situationer. Forsikringsaktør vurderer, at produktet især vil være relevant for mindre afskibere.

Ny rapport forudser pres på kapitalforvalteres indtjening

Indtjeningen hos kapitalforvaltere vil komme yderligere under pres, forudser PWC i international rapport, og tendensen ventes også at ramme danske forvaltere, vurderer dansk partner i konsulenthuset. Hos en af landets største kapitalforvaltere kan man godt kende tendensen, men ser muligheder i en ny forretningsmodel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere