FinansWatch

Den danske statskasse risikerer milliardregning

Danmark har opkrævet udbytteskat i strid med EU-retten. Det har EU-Domstolen givet udenlandske investeringsforeninger medhold i, og nu skal sagen afgøres i Østre Landsret.

Jens Dresling/ritzau/Arkiv
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Den danske stat risikerer at skulle betale milliarder tilbage til udenlandske investeringsforeninger, der har fået med medhold i en sag mod Skatteministeriet.

Det skriver Finans.

Skat har ifølge dommen opkrævet udbytteskat i strid med EU-retten, og nu skal Østre Landsret afgøre sagen endeligt næste år med udgangspunkt i EU-Domstolens tilkendegivelse. Det er uklart hvor mange penge, der er på spil.

"Jeg mener, at vi har en god sag, men vi og Skatteministeriet står meget langt fra hinanden," siger skatteadvokat Eduardo Vistisen, der repræsenterer flere af de udenlandske foreninger. Ifølge ham har Skatteministeriet ikke tænkt sig at betale pengene tilbage.

Skatteministeriet oplyser til Finans, at det er i gang med at vurdere konsekvensen af EU-dommen.

Tidligere Skat-ansat vil i Højesteret i sag om udbytteskat

Skattemyndigheder sagsøger for 11 milliarder kroner

Regler for udbytteskat er igen blevet udsat

Ministerium får ny kritik i sag om udbytteskat

Forsiden lige nu

PFA-direktør forudser disruption - kig mod Wework

Spænd sikkerhedsselen, for der er store forandringer forude i markedet for ejendomsadministratorer, siger pensionsdirektør, der selv henter inspiration i internationalt kontorfællesskab. Administrator nikker genkendende og forbereder sig på efterspørgsel på en række ekstra services som tøjvask og mad hjem fra jobbet.

Nydeligt kvartalsregnskab fra Nordea

Nordea leverede i andet kvartal en bundlinje, som var godt 5 pct. bedre end forventet, og leverede stort set som forventet på de øvrige regnskabstal. Banken fastholder også forventningerne til 2018. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere