FinansWatch

Ministeren der ville omfavne bankerne – men endte som oprydder

BAGGRUND: Brian Mikkelsen får som erhvervsminister et positivt skudsmål af finanssektoren, selv om han i en række tilfælde måtte sætte begrænsninger for den. Men i hvert fald én bankdirektør i Danmark er formentlig glad for Rasmus Jarlov som ny minister.

Brian Mikkelsen (K) bliver afløst af partikollegaen Rasmus Jarlov som erhvervsminister. | Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Som nyudnævnt erhvervsminister lagde den konservative Brian Mikkelsen i et interview med den daværende tv-kanal TV 2 Business i december 2016 ud med at sige, at "jeg kommer med nyt politisk budskab om at omfavne bankerne. Nu skal mobningen af bankerne stoppe.”

Men på det seneste har Danske Bank internt i den grad følt sig mobbet af netop Brian Mikkelsen, som i hårde vendinger har kritiseret banken i forhold til den hvidvasksag i Estland, som siden marts 2017 er blevet afdækket af især Berlingske Business.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Jyske Invest skærper kommunikation efter kritik

Kritikken haglede ned over Jyske Invest, da det blev beskrevet, at kul-, olie- og gasvirksomheder figurerer i fonden bæredygtige aktier. Nu ændrer investeringsforeningen sin kommunikation, men ikke praksis.

Pensiondanmark udnævner ny chef for alternativer

Chef for alternative investeringer i Pensiondanmark, Kim Nielsen, har takket ja til et job som investeringsdirektør i et nyetableret familiekontor. I Pensiondanmark tager et kendt ansigt dirigentstokken.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs