FinansWatch

Regeringen laver blockchain-partnerskab med 22 EU-lande

22 europæiske lande har indgået en erklæring om en fælles infrastruktur med blockchain. Erhvervsministeren oplyser, at Danmark som det første land vil tage teknologien i brug i skibsindustrien.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har mandag underskrevet en erklæring med 22 andre europæiske lande om at lave et blockchain-partnerskab, der skal munde ud i en fælles infrastruktur.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Danmark er allerede i gang med at udforske potentialet i blockchain-teknologien. Vi vil som det første land i verden benytte blockchain-teknologi til registrering af skibe i de danske registre," siger Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Med blockchain kan informationer som data og dokumenter gemmes i en såkaldt kæde, der bliver registreret og låst for at skabe en transperans mod fejl og uautoriserede ændringer i data og dokumenter.

"Blockchain går på tværs af landegrænser og et fælles europæisk samarbejde er afgørende for fremtidssikrede standarder og løsninger. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu har underskrevet erklæringen."

Ministeriet skriver videre, at det blandt andet skal drøftes i regeringens Disruptionsråd, hvordan teknologien kan bruges til at løse nogle af erhvervslivets udfordringer.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ITWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs