FinansWatch

Antallet af Finans Trainees er fordoblet på tre år

Finanssektorens Uddannelsescenter oplever øget behov for nye rådgivere i finanssektoren, og på tre år er antallet af deltagere på uddannelsen Finans Trainee mere end fordoblet.

Foto: Colourbox

Der er et øget behov for nye rådgivere i finanssektoren, skriver Finanssektorens Uddannelsescenter på sin hjemmeside. Tendensen kan ses på antallet af deltagere på Finans Trainee-uddannelse, der er blevet mere end fordoblet på tre år.

Således begyndte 71 på uddannelsen i 2015, mens antallet af deltagere i år forventes at være 173.

"Der begyndte at komme flere deltagere i 2016, men her i 2018 er der så markant en stigning i forhåndsinteressen, at jeg tør sige, vi nu ser en tendens i finanssektoren, hvor man ikke er så bange for at ansætte nye folk mere. Nogle pengeinstitutter er efter lang tid begyndt at ansætte nye trainees igen, og andre tager endnu flere ind, end de ellers har gjort. Det er tydeligt at mærke, at de skal bruge mere arbejdskraft nu," udtaler afdelingschef i Finanssektorens Udannelsescenter Mariann Bjerre på hjemmesiden.

Op til finanskrisen havde Finans Trainee-uddannelsen omkring 130 deltagere, men antallet faldt drastisk, og fra 2009 til 2015 lå det årlige antal på omkring 60-70 deltagere.

Mere fra FinansWatch

Tre store ændringer skal give PFA bedre afkast

For at få afkastet på niveau med de andre pensionsselskaber har PFA foretaget tre store ændringer i porteføljen. Blandt andet har man taget mere risiko ind, men frygter ikke, at det giver bagslag med udsigten til urolige markeder i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs