FinansWatch

Nationalbanken: Flere mindre banker udfordret i stresstest

En række mindre banker bliver udfordret og kan ikke opfylde minimumkapitalkravet, konkluderer Nationalbanken efter stresstest.

Lars Rohde | Foto: Nationalbanken

Flere mindre banker bliver udfordret, og de kan ikke opfylde minimumkapitalkravet, konkluderer Nationalbanken i sin halvårlige stresstest.

Flere af de mindre og ikke systemiske banker vil i 2020 mangle 200 mio. kr. for at opfylde minimumkravet og 1,6 mia. kr. for at opfylde minimumkravet inklusive buffere, skiver Nationalbanken.

"Inden de ikke-systemiske banker rammer minimumkravet, vil brud på bufferkravene gøre det muligt for myndighederne at gribe ind."

"Hvis det kommer til, at bankerne skal genoprettes eller afvikles, har myndighederne tilstrækkelige redskaber til at håndtere en sådan situation, men de berørte bankers ejere og kreditorer risikerer at lide tab," lyder det fra Nationalbanken.

Det er i tilfælde af en hård recession, at enkelte banker bankerne vil mangle penge. Nationalbanken oplyser dog ikke specifik hvilke.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs