FinansWatch

Finansadvokat: Nye prospektkrav både godt og skidt for danske virksomheder

I et lovforslag, der indtil videre har fløjet under radaren, lægges der op til endnu en ændring af de danske prospektregler. Ændringerne kan, når de gennemføres, både være godt og skidt for kapitalsøgende danske virksomheder, skriver finansadvokat Michael Camphausen i ny klumme.

Finansadvokat Michael Camphausen

Få måneder efter lempelsen af prospektpligten er myndighederne klar til endnu engang at justere på prospektreglerne herhjemme.

Set med danske virksomheders øjne er der både gode og dårlige elementer i nyt lovforslag, der skal ændre prospektreglerne.

Det skriver Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, i en ny klumme på FinansWatch.

Lovforslaget forventes at blive vedtaget sidst på måneden, og hvad det får af konkrete implikationer, gennemgår Michael Camphausen i sin nye klumme, som du kan læse nedenfor:

Ny justering af prospektgrænsen – både op og ned på samme tid?

Forsiden lige nu

Tendens for nedskrivninger fortsætter: Bankerne afsætter mindre til tab

Bankerne har generelt nedskrevet langt mindre på udlån i første halvår af 2018 i forhold til samme periode sidste år, hvor niveauet i forvejen var lavt. Det viser en opgørelse over bankernes halvårsregnskaber, som FinansWatch har foretaget. Rapport fra tilsynet har advaret mod udviklingen.

ATP-direktør afviser nye samarbejder med Macquarie

Christian Hyldahl, topchef i pensionskassen ATP, afviser over for DR at indgå nye samarbejder med banken Macquarie i den nærmeste fremtid. Det sker efter afsløringen af bankens nøglerolle i svindlen med udbytteskat i Europa.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere