FinansWatch

Nets vil teste nye kropsdele til betaling

En test af dankortbetaling ved hjælp af fingerscanning forløber så godt, at Nets nu overvejer at teste nye muligheder for betaling med andre kropsdele.

/ritzau/Torben Åndahl
Foto: /ritzau/Torben Åndahl

I øjeblikket tester Nets en betalingsløsning på den københavnske uddannelsesinstitution CBS, hvor kunderne betaler med sin pegefinger. Og det forløber så godt, at Nets nu overvejer at teste flere kropsdele til betaling - såkaldt biometrisk betaling.

Det fortæller direktør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, til erhvervsmediet Finans.

"Når vi ser fremad, er biometri det næste oplagte skridt, der kan gøre betaling endnu hurtigere og nemmere. Du har altid din pegefinger på dig. Derfor tester vi nu fingerscanning, men vi vil også se på andre biometriske løsninger," siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets, der står bag Dankort.

Hvor flere udenlandske banker satser på scanning af iris i øjet, vil Ntes snarere kigge mod ansigtsgenkendelse, hvor hele ansigtet bliver scannet, fortæller Jeppe Juul Andersen.

Fintech-fremtiden byder både på virtual reality og talentudfordringer

Kantine åbner for betaling med blodårer

Nets indgår samarbejde med kinesisk betalingskæmpe

Finansforbundet revser nedskæringer i Nets

Nets vil spare op til 175 stillinger væk

Forsiden lige nu

Hvidvask kan sænke Danske Bank fremtidige kreditvurdering

Mistet tillid til kunder, investorer og modparter samt risiko for undersøgelser og bøder som følge af Danske Banks hvidsvaskskandale i Estland får nu kreditvurderingsinstituttet Moody's til at sænke fremtidsudsigterne til "negative".

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere