FinansWatch

Bestyrelsen for Finanstilsynet næsten totalt udskiftet på under fire år

Finanstilsynet fik sin første bestyrelse i sommeren 2014. Men selv om der er gået mindre end fire år, så skal en af de mest magtfulde offentlige bestyrelser nu have sin tredje formand på under fire år, og af syv medlemmer udpeget i 2014 er der kun en enkelt tilbage. Samtidig har skiftende regeringer valgt at ignorere advarsler fra Den Internationale Valutafond om bekymring over tilsynsbestyrelsens uafhængighed.

Af syv de syv bestyrelsesmedlemmer som Finanstilsynet havde i sommeren 2014, er der kun et enkelt medlem tilbage i foråret 2018. | Foto: /ritzau/Lars Krabbe

Forrige uge valgte formanden for Finanstilsynets bestyrelse, tidligere økonomidirektør i Danske Bank Henrik Ramlau-Hansen, at trække sig med øjeblikkelig virkning, på grund af Danske Banks omfattende hvidvasksag i Estland.

Dermed skal Finanstilsynet nu have sin tredje formand, siden der blev etableret en tilsynsbestyrelse 1. juli 2014. Af stadig uafklarede grunde valgte daværende erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) reelt at fyre den første tilsynsformand, professor, dr. jur. Mads Bryde Andersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs