FinansWatch

Kantine åbner for betaling med blodårer

På Copenhagen Business School, CBS, kan man fra i dag af betale med blodårer i kantinen. Nets er med til at udvikle betalingsløsningen (Rettet).

CBS på Frederiksberg, hvor man fra i dag kan betale med fingeraftryk i kantinen. Foto: CBS

Rettet kl. 9.30 - før fremgik det, at det både var fingeraftryk og blodårer, der blev scannet på CBS. Det er kun blodårene i fingrene, der bliver scannet.

Udviklingen med at erstatte pinkoder med fingeraftryk, irisscanning og ansigtsgenkendelse, kaldet biometri, er i fuld gang. Og nu åbner Copenhagen Business School, CBS, for en biometrisk betalingsløsning i sin kantine, Spisestuerne.

Det skriver CBS-magasinet Wire.

Løsningen kommer fra det britiske selskab Fingopay, der har udviklet en scanner, der kan genkende blodårer i fingre. Projektet på CBS er lavet i samarbejde med Nets, der det næste halve år vil teste betalingsmetoden.

"CBS er interessant på flere måder. Der er mange kunder i kantinen, det er hovedsageligt selvbetjening, og CBS har en kundegruppe, som ikke er bange for at prøve ny teknologi," siger udviklingschef i Nets Esben Torpe Jørgensen, til CBS Wire.

Det er ifølge CBS det første selvbetjeningssted i verden, hvor man kan betale med blodårer. Det oplyses i øvrigt, at man ikke behøver at være tilknyttet CBS for at bruge løsningen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere