FinansWatch

Forhandlerne ankommer til afgørende holmgang i Forligsen

Alt er på spil tirsdag i overenskomstforhandlingerne, der står få timer fra mulig milliarddyr storkonflikt.

Foto: /Ritzau Scanpix/Jens Astrup

Forhandlerne fra staten, regionen, kommunerne ankommer tirsdag morgen til forhandlingsmøde i Forligsinstitutionen.

De har til midnat til at nå til enighed om overenskomsten for de næste tre år. Forhandlingerne har været konfrontatoriske, og der er varslet både storstrejke og lockout af tusinder og atter tusinder offentligt ansatte.

"Vi tror på det. Men nu skal vi ind og høre tilbuddet fra arbejdsgiverne," siger forhandler for LO Flemming Vinther til et bagtæppe af fløjter og råb fra de fremmødte demonstranter i det inde København, hvor forhandlingerne foregår.

"Jeg har kunnet høre hele morgenen, at arbejdsgivernes synes, at det er så lidt, der skiller os, at det ikke er værd at kaste landet ud i konflikt for."

"Det håber jeg, at de også mener ved forhandlingsbordet."

Tirsdag har forligsmand Mette Christensen indkaldt alle parterne i forhandlingerne til at sidde ved samme bord.

Mens fronterne har været trukket skarpt op i forhandlingerne for kommuner og staten, er der meldt om fremskridt og god stemning i forhandlingerne mellem regionerne og dets ansatte.

Forhandlingerne har båret præg af, at fagforeningerne har lavet en såkaldt musketered, hvor de står og falder sammen.

"På et eller andet tidspunkt må man stå fast på sine krav. Og vores tre hovedkrav har været kendt fra begyndelsen," siger Flemming Vinther.

Fagbevægelsens hovedkrav er lønstigninger, sikring af den betalte frokostpause og lærernes arbejdstid.

Lærernes arbejdstid blev fastsat ved lov efter en højspændt konflikt i 2013, hvor den daværende socialdemokratiske regering blev mistænkt for at have spekuleret i et lovindgreb.

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere