FinansWatch

Disse storbanker er nomineret til Årets Digitale Finansvirksomhed

19. april kårer FinansWatch og analysevirksomheden Wilke Årets Digitale Finansvirksomhed. Se her, hvem de nominerede er blandt de store pengeinstitutter.

Danske Bank blev sidste år udnævnt til årets digitale finansvirksomhed blandt Danmarks store banker. | Foto: NIELS HOUGAARD

For tredje år i træk sætter FinansWatch og analysevirksomheden Wilke fokus på de finansvirksomheder, der er kommet længst på den digitale rejse på en række områder.

Det sker ved en stor konference torsdag den 19. april arrangeret i samarbejde med PwC i Hellerup, hvor det vil blive afsløret, hvilke finansvirksomheder der bliver kåret til de bedste i Danmark.

Der uddeles priser i fire delbrancher: Store pengeinstitutter, mellemstore pengeinstitutter, forsikringsselskaber og pensionsselskaber. I hver delbranche uddeles en pris for årets bedste digitale kundeløsninger og en pris for Årets Digitale Finansvirksomhed.

Sidste år tog Danske Bank priserne for Årets Digitale Finansvirksomhed og bedste digitale kundeløsning, mens Jyske Bank fik en pris for at have det bedste interne digitale setup.

Dobbeltnomineringer til Danske Bank og Sydbank

Blandt de nominerede storbanker til hovedprisen som Årets Digitale Finansvirksomhed samt for bedste digitale kundeløsninger er Danske Bank og Sydbank, der er topscorere med hver to nomineringer.

Danske Bank får blandt andet point for sin innovationsevne og sin hjemmeside samt for sit interne arbejde med automatisering, kunde- og forbrugerindsigter og sin digitale strategi.

Sydbank bliver blandt andet fremhævet for sin netbank, mobilbank og arbejde med sociale medier samt for sit interne arbejde med kunde- og forbrugerindsigter.

Derudover er Nordea nomineret til hovedprisen som Årets Digitale Finansvirksomhed, mens Jyske Bank er nomineret for bedste digitale kundeløsninger. Nordea får især point for sin mobilbank og for sit interne arbejde med automatisering, mens Jyske Bank får point for sin netbank og sin innovationsevne.

Metoden bag udvælgelsen af vinderne

Metoden bag kåringen består af følgende elementer:

En analyse af pengeinstitutternes netbank, mobilbank, hjemmeside, digitale kommunikation, arbejde med sociale medier og innovation. Analysen består af en panelundersøgelse, hvor 3200 kunder har vurderet selskabernes digitale løsninger, digitale kommunikation og innovationsevne samt en ekspertvurdering af deres digitale løsninger, digitale respons og arbejde med sociale medier.

En analyse af pengeinstitutternes interne arbejde med kunde- og forbrugerindsigter, automatisering, digital strategi og deres arbejde med procesautomatisering og kunstig intelligens. Analysen er baseret på indrapporteringer fra pengeinstitutterne i forbindelse med et dybdegående interview med den ansvarlige for pengeinstituttets digitale strategi.

De nominerede blandt store pengeinstitutter:

Bedste digitale kundeløsninger:

  • Danske Bank
  • Jyske Bank
  • Sydbank

Samlet vinder: Årets Digitale Finansvirksomhed:

  • Danske Bank
  • Nordea
  • Sydbank

Du kan læse meget mere om kåringen og tilmelde dig konferencen her:

http://www.digitalfinanspris.dk/

Ud over kåringerne præsenteres resultaterne af undersøgelsen i rapporten Digital Finans 2018, der er en del af FinansWatchs videntilbud – FW Insight. Læs mere om FW Insight her:

http://insight.finanswatch.dk/

 

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs