FinansWatch

Obligationer: Renterne kravlede op inden imødeset rentemøde

Foto: PR

De danske statsrenter kravlede igen lidt opad i tirsdagens handel, efter at renterne tog sig et stort dyk ud på eftermiddagen mandag.

Ved dansk lukketid på ugens anden handelsdag var renten på den ledende tiårige statsobligation i 0,63 pct., hvilket svarer til en stigning på 2 basispoint fra mandag.

Investorerne sendte igen renterne op i forventning om et renteløft fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der onsdag afslutter sit pengepolitiske møde med en rentemeddelelse.

Her er det forventningen i markedet, at banken vil løfte sin ledende rente med 25 basispoint til 1,50-1,75 pct.

Desuden vil investorerne holde øje med eventuelle meldinger fra Federal Reserve om prognosen for yderligere renteforhøjelser i år, der indtil nu lyder på samlet tre styk, mens flere økonomer i markedet venter, at der vil komme fire.

"Konsensus blandt analytikere bevæger sig nu imod, at Federal Reserve vil hæve renten fire gange i løbet af i år (uden yderligere chok til økonomien)," siger Henrik Drusebjerg, der er chefstrateg i Carnegie, i en kommentar.

Fra makrofronten kunne investorerne forholde sig til en skuffende opgørelse af ZEW-indekset fra Tyskland, hvor forventningsdelen faldt langt mere end ventet, mens den del, der afspejler den nuværende situation faldt en spids mindre end ventet.

Tallene for forbrugertilliden i både Danmark og eurozonen for marts endte begge en smule højere end ventet, men skabte ingen større bevægelser i renterne.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Danske Bank tror rentefesten fortsætter næste år ud

Danske Bank, der er den største bank i Danmark, vurderer, at det først bliver i december 2019, at den første renteforhøjelse i Danmark bliver en realitet. Dog venter både Nykredit og Jyske Bank, at der kommer et rentehop allerede næste sommer. Det skriver Berlingske Business.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere