FinansWatch

Aktivistisk investor vil påvirke Barclays-beslutninger

Den aktivistiske investor Ed Bramson har nu omkring 5,16 pct. af aktierne og stemmerettighederne i den britiske storbank Barclays. Målet er at påvirke bankens strategi og sætte skub i aktiekursen. Det skriver The Guardian.

/ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth
Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Ed Bramsons selskab, Sherborne Investors, vil ryste posen hos den britiske storbank Barclays og bruge sine stemmerettigheder til at påvirke bankens beslutninger.

Den aktivistiske investorvirksomhed har nu del en aktieandel på over 5 pct., hvilket gør selskabet til bankens fjerdestørste investor efter amerikanske Capital Group, Blackrock og Qatars statsejede kapitalfond.

Sherborne har ikke kommenteret nærmere om sine intentioner, mens bestyrelsesmedlemmer i Barclays "byder Sherborne velkommen som aktionær".

Barclays var blandt de dårligst-præsterende banker i 2017 med et aktiedyk på 12 pct. Efter Barclays mandag annoncerede det aktivistiske selskabs nye rolle, steg bankens aktiekurs med 3,6 pct. til 217 pund.

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere