FinansWatch

Realkreditinstitutter ser højere renter i de kommende år

De store realkreditinstitutter forventer, at renterne på boliglån vil stige i de kommende år, og det får konsekvenser for boligejernes månedlige ydelse, skriver Berlingske.

Foto: Ritzau Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

De store realkreditinstitutter forventer i gennemsnit, at renterne på treårige og femårige flekslån vil være steget med henholdsvis 0,91 og 0,75 procentpoint, når vi når frem til 2020. Det skriver Berlingske.

I kroner og øre betyder det, at den månedlige ydelse på et afdragsfrit treårigt flekslån på én mio. kr. vil stige fra 780 kr. til 1260 kr. efter skat, skriver avisen på baggrund af beregninger fra Nordea Kredit.

"Boligejerne bør fokusere på, hvordan deres privatøkonomi, husfred og nattesøvn påvirkes, hvis renten stiger mærkbart. I øjeblikket kan vi godt være bekymrede for, om nogle boligejere har valgt det lån, der var billigst på optagelsestidspunktet, i stedet for det lån, der passer bedst til netop deres familie," siger chefanalytiker i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, over for Berlingske.

I modsætning til realkreditinstitutterne forventer 48 pct. af danskerne - ifølge en analyse fra Kantar Gallup - dog, at renterne vil være uændrede i 2020, mens 33 pct. svarer, at de vil stige lidt, mens kun to pct. tror på stærke rentestigninger. De sidste fire procent tror ligefrem, at renterne vil falde lidt.

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere