FinansWatch

Realkreditinstitutter ser højere renter i de kommende år

De store realkreditinstitutter forventer, at renterne på boliglån vil stige i de kommende år, og det får konsekvenser for boligejernes månedlige ydelse, skriver Berlingske.

Foto: Ritzau Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

De store realkreditinstitutter forventer i gennemsnit, at renterne på treårige og femårige flekslån vil være steget med henholdsvis 0,91 og 0,75 procentpoint, når vi når frem til 2020. Det skriver Berlingske.

I kroner og øre betyder det, at den månedlige ydelse på et afdragsfrit treårigt flekslån på én mio. kr. vil stige fra 780 kr. til 1260 kr. efter skat, skriver avisen på baggrund af beregninger fra Nordea Kredit.

"Boligejerne bør fokusere på, hvordan deres privatøkonomi, husfred og nattesøvn påvirkes, hvis renten stiger mærkbart. I øjeblikket kan vi godt være bekymrede for, om nogle boligejere har valgt det lån, der var billigst på optagelsestidspunktet, i stedet for det lån, der passer bedst til netop deres familie," siger chefanalytiker i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, over for Berlingske.

I modsætning til realkreditinstitutterne forventer 48 pct. af danskerne - ifølge en analyse fra Kantar Gallup - dog, at renterne vil være uændrede i 2020, mens 33 pct. svarer, at de vil stige lidt, mens kun to pct. tror på stærke rentestigninger. De sidste fire procent tror ligefrem, at renterne vil falde lidt.

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og handels- og produktionsvirksomheder, mens service- og finansvirksomheder kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden, skriver Watch Mediers EU-korrespondent.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere