FinansWatch

Pensionskasser sparer penge ved at investere med kapitalfonde

Pensionskasser som Industriens Pension og Pensam benytter sig i større grad af co-investeringer, hvor pensionskasserne investerer direkte sammen med en kapitalfond. En manøvre, der sparer pensionskasserne penge, men sætter kapitalfondene under pres.

Jan Østergaard, chef for alternative investeringer i Industriens Pension | Foto: Industriens Pension

Flere pensionskasser investerer i større omfang direkte sammen med kapitalfonde i virksomheder, som kapitalfondene investerer i. Via de såkaldte co-investeringer sparer pensionskasserne penge på gebyrer til kapitalfondene og har udsigt til et potentielt højere afkast af de investerede penge. Det skriver AMWatch Private Equity, Watch Mediers nyeste nyhedsbrev.

Både Pensam og Industriens Pension er blandt de pensionskasser, som i højere grad benytter sig af co-investerinerg. Hos sidstnævnte fortæller chef for alternative investeringer, Jan Østergaard, at Industriens Pension har et mål om, at halvdelen af pensionskassens nye investeringer i ejendomme og infrastruktur skal ske i form af co-investeringer.

"Det er vi faktisk lykkedes med gennem de sidste to-tre år, og på den måde reducerer vi omkostningerne med op til 50 procent," siger Jan Østergaard til AMWatch Private Equity.

For kapitalfondene betyder co-investeringer, at de i nogle tilfælde skal foretage flere investeringer end oprindeligt planlagt og kan i sidste ende betyde, at fondene presses til at investere for dyrt og for hurtigt, skriver AMWatch Private Equity.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs