FinansWatch

Danske Bank-formand: Digerne skal være høje - men ikke for høje

Det er godt med en stor polstring i bankerne, men kapitalniveauet kan også blive for højt, siger Danske Banks formand, Ole Andersen, i et interivew med Ritzau Finans.

Danske Banks formand, Ole Andersen. Foto: /ritzau/Flindt Mogens

Kapitaldigerne for banker skal være høje, men de kan også blive for høje. Det handler om at finde den rigtige balance, siger Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, i et interview med Ritzau Finans.

"Jeg er helt med på, at vi skal have høje diger, og vi skal selvfølgelig minimere risikoen for, at banken - og sektoren for den sags skyld - kommer i problemer igen næste gang, der kommer en krise," siger han.

"Men faktisk kan du også bygge digerne for høje, for hvis du har for meget kapital, så bliver vi nødt til at sætte den kapital i arbejde, og vi ønsker ikke at gå på kompromis med vores risikoappetit. Så vi skal holde en anstændig linje på det her," siger Ole Andersen.

Og bankens diger er så høje nu, at den udover udbyttebetalingen på 9,4 mia. kr., som skal vedtages på bankens generalforsamling torsdag, har igangsat et aktietilbagekøb på 10 mia. kr. frem til 1. februar 2019 - som den i øvrigt også gjorde sidste år.

"Vi udlodder 45 pct. i dividende, og så er der nogle år, hvor vi har for meget kapital, og når det er tilfældet, bliver vi nødt til at tilpasse vores kapital, hvilket vi gør ved at tilbagekøbe egne aktier," forklarer Ole Andersen.

Han tilføjer, at banken tidligere har haft behov for at bygge digerne op, og tilbage i 2011 og 2012 udstedte den nye aktier for at styrke polstringen.

I regnskabet for 2017 opgjorde Danske Bank sin egentlige kernekapitalprocent til 17,6 pct., mens målsætningen er en kernekapital i størrelsesordenen 14-15 pct. på kort til mellemlang sigt.

"Vi har et super stærkt kapitalgrundlag. Vi er en af de bedst kapitaliserede banker i Europa, vi har en rigtig god likviditet og frem for alt også en rigtig god indtjening," vurderer Ole Andersen.

Danske Bank reviderede i forbindelse med sit regnskab for 2017 sin udbyttepolitik til fremover at udbetale 40-60 pct. af årets resultat mod tidligere 40-50 pct.

/ritzau/FINANS

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere