FinansWatch

Klumme: Forslag fra DF risikerer at skade rekrutteringen af unge talenter til finanssektoren

Dansk Folkeparti vil have staten til at holde op med at yde SU-lån til udenlandske statsborgere, men det er en rigtig dårlig ide og vil koste finanssektoren. Det skriver adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch.

Finansforeningens Arbejdsgiverforening/PR
Foto: Finansforeningens Arbejdsgiverforening/PR

Står det til Dansk Folkeparti, skal staten stoppe med at yde SU-lån til udenlandske statsborgere.

Det forslag er kommet i forbindelse med, at regeringen har foreslået syv konkrete initiativer, som skal sikre, at udenlandske skyldnerne af SU-lån betaler deres lån tilbage.

Men Dansk Folkepartis forslag går for vidt, mener Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, som i ny klumme på FinansWatch skriver, at forslaget vil ramme finanssektoren:

"Der er ingen tvivl om at gennemføres forslaget fra DF, vil færre udenlandske talenter vælge at uddanne sig i Danmark. Dermed reduceres virksomhedernes rekrutteringsmuligheder af udenlandske talenter. Det gælder ikke mindst finansvirksomheder, som oplever stigende udfordringer med rekruttering af eksempelvis højtuddannede it-specialister," skriver hun.

Læs hele klummer her.

Forsiden lige nu

Storbank sælger seks cityejendomme i København

I en trecifret millionhandel har Jyske Bank aftalt at sælge seks københavnske ejendomme, som blev sat til salg i marts, erfarer EjendomsWatch. Den obligatoriske tilbudspligt til ejendommenes lejere er dog en joker i transaktionen. Topchef Anders Dam sendte selv salgsprospektet ud på Twitter. Køber udbygger sin milliardportefølje.

Rasmus Jarlov - en mand uden filter

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere