FinansWatch

Klumme: Forslag fra DF risikerer at skade rekrutteringen af unge talenter til finanssektoren

Dansk Folkeparti vil have staten til at holde op med at yde SU-lån til udenlandske statsborgere, men det er en rigtig dårlig ide og vil koste finanssektoren. Det skriver adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme på FinansWatch.

Finansforeningens Arbejdsgiverforening/PR
Foto: Finansforeningens Arbejdsgiverforening/PR

Står det til Dansk Folkeparti, skal staten stoppe med at yde SU-lån til udenlandske statsborgere.

Det forslag er kommet i forbindelse med, at regeringen har foreslået syv konkrete initiativer, som skal sikre, at udenlandske skyldnerne af SU-lån betaler deres lån tilbage.

Men Dansk Folkepartis forslag går for vidt, mener Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, som i ny klumme på FinansWatch skriver, at forslaget vil ramme finanssektoren:

"Der er ingen tvivl om at gennemføres forslaget fra DF, vil færre udenlandske talenter vælge at uddanne sig i Danmark. Dermed reduceres virksomhedernes rekrutteringsmuligheder af udenlandske talenter. Det gælder ikke mindst finansvirksomheder, som oplever stigende udfordringer med rekruttering af eksempelvis højtuddannede it-specialister," skriver hun.

Læs hele klummer her.

Forsiden lige nu

Regering fraviger egne principper med ny hvidvaskstramning

Regeringen indførte for et par år siden en række principper som et opgør mod såkaldt overimplementering af EU-regler. Men med udsigt til nye stramninger på hvidvaskområdet står Danmark til at få nogle af de strengeste regler på området i EU. Trods EU-skepsis og generel bekymring for overimplementering ser Dansk Folkeparti intet problem i at gå længere end andre lande (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere