FinansWatch

Bløde signaler fra ECB efter rentemøde

Refereratet fra Den Europæiske Centralbanks (ECB) seneste rentemøde viser, at centralbanken ikke har travlt med at stramme retorikken omkring pengepolitikken, vurderer Sydbank.

Foto: /ritzau/AP/Michael Probst

Der er ikke de store overraskelser i referatet fra Den Europæiske Centralbanks (ECB) seneste rentemøde.

Det vurderer Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank.

"Der er ikke kæmpe overraskelser eller bomber i det her. På marginalen er det nogle lidt bløde signaler, og de har ikke voldsomt travlt med at stramme sprogbrugen omkring pengepolitikken," siger han til Ritzau Finans.

"ECB nævner, at euroen er styrket, og at de holder øje med det. I det ligger der, at de skal passe på med at stramme for meget og hurtigt, da det vil styrke euroen mere."

Han vurderer, at det virker som om, at flertallet er indstillet på, at ECB skal bevæge sig med små skridt, og centralbanken endelig ikke må stramme for hurtigt.

/ritzau/FINANS

Boligejere kører mod rentestigning uden at ændre kurs

ECB overvejer forlænget opkøbsprogram og tror ikke på rentestigning

Forsiden lige nu

Regering fraviger egne principper med ny hvidvaskstramning

Regeringen indførte for et par år siden en række principper som et opgør mod såkaldt overimplementering af EU-regler. Men med udsigt til nye stramninger på hvidvaskområdet står Danmark til at få nogle af de strengeste regler på området i EU. Trods EU-skepsis og generel bekymring for overimplementering ser Dansk Folkeparti intet problem i at gå længere end andre lande (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere