FinansWatch

Boligkøbere trækker sig fra København og Aarhus

Lejlighedssalget faldt i København og Aarhus i januar, og det er første gang siden 2011. Både et højt prisniveau og skærpede lånekrav spiller ind, vurderer Boligsiden.dk over for erhvervsmediet Finans.

lejligheder luksuslejligheder sluseholmen københavn vandudsigt
Sluseholmen i København. Foto: J¯RGENSEN VALDEMAR

For første gang siden 2011 faldt antallet af solgte lejligheder i forhold til året før. Faldet trækkes især af København og Aarhus, skriver erhvervsmediet Finans.

I januar i år blev der solgt 1507 ejerlejligheder i Danmark. Det er et fald i forhold til 1560 året før. For København var der tale om et fald til 585 fra 648 i januar 2017. Også i Aarhus og Østjylland er lejlighedssalget faldet siden januar sidste år. Derimod er salget i landets tredje- og fjerdestørste byer, Odense og Aalborg, steget.

”Faldet i hovedstadsområdet skyldes primært stigende boligpriser. Priserne har nået et niveau, hvor det kræver en særdeles stærk økonomi at komme ind på markedet. Med skærpede krav til både 5 pct. i udbetaling og med nye restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus er det ikke overraskende, at vi nu ser et dyk i salget,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salgsdykket har kun vist sig i lejlighederne. Således blev der i januar i år solgt 3448 huse i Danmark, hvilket er en stigning på 13 pct. i forhold til januar 2017.

Tilsynet giver stribe af påbud til Arbejdernes Landsbank

Danske Bank: Ingen risiko for stor boligboble

Rekordstor prisforskel på lejligheder og parcelhuse

Lejlighedspriserne kender fortsat kun én vej - op

 

 

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere