FinansWatch

Boligkøbere trækker sig fra København og Aarhus

Lejlighedssalget faldt i København og Aarhus i januar, og det er første gang siden 2011. Både et højt prisniveau og skærpede lånekrav spiller ind, vurderer Boligsiden.dk over for erhvervsmediet Finans.

lejligheder luksuslejligheder sluseholmen københavn vandudsigt
Sluseholmen i København. Foto: JØRGENSEN VALDEMAR

For første gang siden 2011 faldt antallet af solgte lejligheder i forhold til året før. Faldet trækkes især af København og Aarhus, skriver erhvervsmediet Finans.

I januar i år blev der solgt 1507 ejerlejligheder i Danmark. Det er et fald i forhold til 1560 året før. For København var der tale om et fald til 585 fra 648 i januar 2017. Også i Aarhus og Østjylland er lejlighedssalget faldet siden januar sidste år. Derimod er salget i landets tredje- og fjerdestørste byer, Odense og Aalborg, steget.

”Faldet i hovedstadsområdet skyldes primært stigende boligpriser. Priserne har nået et niveau, hvor det kræver en særdeles stærk økonomi at komme ind på markedet. Med skærpede krav til både 5 pct. i udbetaling og med nye restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus er det ikke overraskende, at vi nu ser et dyk i salget,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salgsdykket har kun vist sig i lejlighederne. Således blev der i januar i år solgt 3448 huse i Danmark, hvilket er en stigning på 13 pct. i forhold til januar 2017.

Tilsynet giver stribe af påbud til Arbejdernes Landsbank

Danske Bank: Ingen risiko for stor boligboble

Rekordstor prisforskel på lejligheder og parcelhuse

Lejlighedspriserne kender fortsat kun én vej - op

 

 

Forsiden lige nu

Storbank sælger seks cityejendomme i København

I en trecifret millionhandel har Jyske Bank aftalt at sælge seks københavnske ejendomme, som blev sat til salg i marts, erfarer EjendomsWatch. Den obligatoriske tilbudspligt til ejendommenes lejere er dog en joker i transaktionen. Topchef Anders Dam sendte selv salgsprospektet ud på Twitter. Køber udbygger sin milliardportefølje.

Rasmus Jarlov - en mand uden filter

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere