FinansWatch

Boligkøbere trækker sig fra København og Aarhus

Lejlighedssalget faldt i København og Aarhus i januar, og det er første gang siden 2011. Både et højt prisniveau og skærpede lånekrav spiller ind, vurderer Boligsiden.dk over for erhvervsmediet Finans.

lejligheder luksuslejligheder sluseholmen københavn vandudsigt
Sluseholmen i København. Foto: JØRGENSEN VALDEMAR

For første gang siden 2011 faldt antallet af solgte lejligheder i forhold til året før. Faldet trækkes især af København og Aarhus, skriver erhvervsmediet Finans.

I januar i år blev der solgt 1507 ejerlejligheder i Danmark. Det er et fald i forhold til 1560 året før. For København var der tale om et fald til 585 fra 648 i januar 2017. Også i Aarhus og Østjylland er lejlighedssalget faldet siden januar sidste år. Derimod er salget i landets tredje- og fjerdestørste byer, Odense og Aalborg, steget.

”Faldet i hovedstadsområdet skyldes primært stigende boligpriser. Priserne har nået et niveau, hvor det kræver en særdeles stærk økonomi at komme ind på markedet. Med skærpede krav til både 5 pct. i udbetaling og med nye restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus er det ikke overraskende, at vi nu ser et dyk i salget,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salgsdykket har kun vist sig i lejlighederne. Således blev der i januar i år solgt 3448 huse i Danmark, hvilket er en stigning på 13 pct. i forhold til januar 2017.

Tilsynet giver stribe af påbud til Arbejdernes Landsbank

Danske Bank: Ingen risiko for stor boligboble

Rekordstor prisforskel på lejligheder og parcelhuse

Lejlighedspriserne kender fortsat kun én vej - op

 

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere