FinansWatch

Fogh fåmælt om sin rolle i omstridt lettisk bank

Anders Fogh Rasmussen afviser at kommentere sin rolle som næstformand i en omstridt lettisk bank, der af regeringen beskyldes for at underminere landets finanssektor. Det skriver Børsen.

Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv
Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Danmarks forhenværende statsminister og tidligere generalsekretær i Nato, Anders Fogh Rasmussen, ønsker ikke at udtale sig om sin rolle som næstformand i den lettiske bank Norvik Banka. Det skriver Børsen.

Anders Fogh Rasmussen indtrådte for en måned siden i ledelsen af den lettiske bank, som ifølge landets premierminister, Maris Kucinkis, er omdrejningspunkt for en russisk misinformationskampagne mod landet.

Anders Fogh Rasmussen har dog ikke ønsket at medvirke i et interview med Børsen, men oplyser blot via sin informationschef i selskabet Rasmussen Global, at "selvom Letland har udført et stort arbejde for at rydde op i sit finansielle system, er det klart, at mere skal gøres, og hr. Rasmussen har til hensigt at spille en konstruktiv rolle i dette vigtige arbejde," lyder det over for avisen.

Jens Worning, iagttager af russiske forhold og partner i firmaet Policy Group, siger til avisen, at det er en "voldsom risiko" for Fogh, hvis han har ladet sig købe af en "russisk lobbybank." Det er ifølge Børsen den russiskfødte milliardær Grigory Guselnikov, som ejer banken.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere