FinansWatch

Bitcoin-fabrikker kigger mod grøn energi

Producenter af kryptovalutaer trækker store veksler på miljøet. Nu arbejder dele af industrien på at nedbringe energiforbruget.

Digitale kryptovalutaer som Bitcoin har megen kritik for at være yderst klimabelastende. Nu arbejder industrien i stigende grad mod at benytte sig af billig, grøn energi.

Det skriver Børsen.

Blandt frontløberne fremhæver avisen 28-årige Vakhtang Gogokhia fra Georgien, der adm. direktør i firmaet Golden Fleece, som har placeret en fragtcontainer computere fra Kina i en faldefærdig traktorfabrik fra sovjettiden i Georgien knap 100 kilometer øst for Sortehavet. Her kan firmaets servere arbejde 24 timer i døgnet med adgang til billig elektricitet genereret af vand, mens der på sigt også er tiltænkt at hente energi fra solpaneler og vindmøller.

"For at erobre kryptovalutaens rigdom påtog vi os den opgave at bygge billig, grøn og vedvarende faciliteter til bitcoin-mining i Georgien," siger Vakhtang Gogokhia ifølge Børsen.

Computerne, der er afgørende for at skabe og vedligeholde Bitcoin, kræver ligeså meget elektricitet hver dag som 30 atomkraftreaktorer, som kører på fuld kapacitet, estimerer Bloomberg New Energy Finance.

Kendt milliardær anser bitcoin-mani som "fuldstændig stupid"

Enormt Bitcoin-svindelnummer trækker tråde til Danmark

På Island bruger bitcoins snart mere energi end islændingene

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere