FinansWatch

Professor efter TDC-nyt: Man må sørge for at koordinere meddelelser

TDC kan være kommet på kant med reglerne for børsnoterede selskaber, idet teleselskabet først en halv time efter MTG meddelte, at den planlagte fusion var kommet i fare.

Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen
Foto: Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Det danske teleselskab TDC har været i vælten de seneste uger, og også mandag formiddag tiltrækker selskabet sig opmærksomhed på fondsbørsen. Mandag klokken 10.00 oplyste MTG Nordic i en pressemeddelelse, at TDC's bestyrelse planlægger at trække sin anbefaling af den ellers forestående sammenslutning med medievirksomheden tilbage.

Det danske teleselskab var dog ikke lige så hurtig på aftrækkeren, og først efter næsten 30 minutter sendte det en lignende meddelelse ud. Ifølge Jesper Lau Hansen, der er professor i børsret ved Københavns Universitet, er reglerne på området for videregivelse af intern information for børsnoterede selskaber forholdsvist klare. Han understreger dog, at han ikke kan udtale sig om den konkrete sag med TDC og MTG.

"Reglerne siger, at hvis der er vigtig information, som markedet ikke har fået endnu - det vi kalder intern viden - så skal det oplyses til markedet, og det skal være til hele markedet," siger han.

"Det skal gøres på en måde, hvor man sikrer, at alle får informationen samtidig. Det er ikke i overensstemmelse med reglerne, hvis man har en situation, hvor informationen kommer ud til nogle, før den kommer ud til nogle andre," siger han til Ritzau Finans.

Bør koordinere meddelelser

Professoren fortæller, at Finanstilsynet, som håndhæver reglerne i Danmark, lægger stor vægt på udtrykket "hurtigst muligt". "Og hurtigst muligt er, at man gør det meget hurtigt. Hvis man har en idé om, at nogen har tænkt sig at offentliggøre noget, så må man sørge for at koordinere det," siger Jesper Lau Hansen.

Først 26 minutter efter meddelelsen fra MTG var TDC klar med et meddelelse til den københavnske fondsbørs. Her fortalte teleselskabet, at det er blevet kontaktet af en potentiel køber, og at det dropper fusionen med MTG Nordic, hvis interessen munder ud i et officielt købstilbud.

"I de udtalelser vi har set fra Finanstilsynet kan man se, at 30 minutter kan være for længe, og man har endda set tilsynet kritisere et tidsrum, der er længere nede. Så 30 minutter er normalt ikke godt. Men om det er et problem i den her konkrete sag, kan jeg ikke sige noget om, da der kan være nogle ting, som jeg ikke kender til," siger Jesper Lau Hansen.

Ritzau Finans har været i kontakt med fondsbørsen i København, der oplyser, at der bliver set nærmere på sagen. Meldingen fra TDC kommer, kun halvanden uge efter at handlen til små 15 mia. kr. blev offentliggjort.

I sidste uge kom det frem, at et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PKA og PFA samt den australske investeringsbank Macquarie havde budt på TDC, men var blevet afvist af bestyrelsen.

Trods afvisningen meldte konsortiet sig klar til at gå i dialog med bestyrelsen, men det er ifølge Ritzaus Finans' oplysninger ikke interesseret i at købe MTG Nordics, men ønsker i stedet ville drive en forretning med et stærkt fokus på netværk.

TDC's meddelelse fortæller ikke, om den potentielle køber er samme konsortium med et forhøjet bud eller en anden aktør.

/ritzau/FINANS

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere