FinansWatch

Mildt vejr kan medføre solidt resultat for Tryg

Ingen større vejrmæssige udfordringer for forsikringsselskaberne ventes at bidrage til et pænt forsikringsresultat for Tryg, når selskabet aflægger regnskab på tirsdag.

Foto: /ritzau/Philip Davali

Slutningen af 2017 bød ikke på større vejrmæssige udfordringer for forsikringsselskaberne og ventes at bidrage til et pænt forsikringsresultat, når den danske forsikringskoncern Tryg tirsdag morgen aflægger regnskab for fjerde kvartal.

Præmieudviklingen ventes at have udviklet sig stort set fladt for selskabet, der har oplevet valutamæssig modvind ved omregning af norske præmieindtægter til dansk valuta, mens positive finansmarkeder formentlig har givet selskabet et godt resultat på investeringssiden.

Analytikerne venter ifølge medianen af estimater indsamlet af Ritzau Estimates, at Tryg for fjerde kvartal vil kunne præsentere et forsikringsteknisk resultat på 615 mio. kr. mod 314 mio. kr. i samme periode sidste år, hvor resultatet dog var ekstraordinært påvirket af nedskrivninger på 250 mio. kr.

Præmieindtægterne ses endvidere at være steget marginalt til 4512 mio. kr. fra 4504 mio. kr. i fjerde kvartal af 2016.

"Trygs opkøb af Obos bidrager positivt med cirka 30 mio. kr., mens en betydelig svækkelse af den norske krone vil give modvind i præmieindtægterne. Vi forventer, at den positive udvikling i Danmark er fortsat fra årets tidligere kvartaler, primært som følge af en positiv modtagelse af den nye bonusordning og prisstigninger," skriver aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank i en kommentar.

På det norske marked venter analytikeren fortsat modvind i præmievæksten, idet hård konkurrence kombineret med prisstigninger gør det vanskeligere at holde på kunderne.

"Erstatningsudgifterne vil nyde godt af et relativt mildt forsikringsvejr i Danmark, mens vejret i Norge har været mere udfordrende," skriver Mikkel Emil Jensen, der venter cirka 120 mio. kr. i vejrrelaterede erstatningsskader i kvartalet og en positiv underliggende skadesudvikling understøttet af effektiviseringer.

Han vil samtidig holde et vågent øje med, om Tryg når de målsatte effektiviseringsgevinster for hele året og noterer, at Tryg på det område skal være løbet hurtigere i fjerde kvartal end i årets tidligere kvartaler for at nå i mål. Inden fjerde kvartal manglede Tryg 80 mio. kr. i besparelser på erstatningsudgifter og 37 mio. kr. i besparelser på driftsomkostninger.

"Vi forventer, at Tryg indfrier målsætningen, men lykkedes det ikke, kan der sås tvivl om Trygs kommende effektiviseringsprogram," skriver analytikeren.

Ifølge Ritzau Estimates estimerer analytikerne en omkostningsprocent for fjerde kvartal på 13,8 pct. og for hele 2017 på 14,0 pct. Investeringsporteføljen ventes endvidere at have kastet et resultat på 114 mio. kr. af sig mod 598 mio. kr. i fjerde kvartal sidste år, hvor resultatet dog var ekstraordinært påvirket af en positiv effekt på 500 mio. kr. fra ejendomssalg.

Tryg ventes endvidere at kunne melde om et kvartalsudbytte på 1,6 kr. til sine aktionærer i regnskabet, der offentliggøres tirsdag kl. 7.30.

Af de otte analytikere, der har givet en anbefaling til kende, anbefaler to "køb" eller "akkumuler", fire anbefaler "hold" eller "neutral", mens de sidste to er i kategorien "sælg" eller "reducer".

Det gennemsnitlige kursmål blandt seks analytikere er 164 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs