FinansWatch

Selskab overvejer handel med kryptovaluta kort før børsnotering

Selskabet NPinvestor pønser på at facilitere handel med kryptovalutaer som for eksempel bitcoin.

Erik Damgaard. Foto: PR

NPinvestor slutter sig nu til skaren af virksomheder, der overvejer, hvordan der kan drages fordel af investorers appetit på kryptovalutaer.

Bare fire børsdage inden tegningsperioden med NPinvestors aktier udløber, har ledelsen valgt at meddele, at det vil se på, om selskabets software og handelsplatform, Straticator, kan anvendes i markedet for kryptovaluta - eksempelvis til handel med kryptovalutaerne bitcoin, ripple eller ethereum.

"Tilpasning af softwaren til kryptomarkedet vil kun ske, hvis det giver kommerciel mening, men NPinvestor.com kan blive den første aktie noteret i København, der har en del af sin indtjening fra det hastigt voksende krypto-marked," skriver NPinvestor.

Meldingen kommer, efter at NPinvestor har taget et ekstraordinært langt tilløb til First North-børsen.

Selskabet har således forsøgt at få sit aktieudbud tegnet af flere omgange og måtte kort før jul forlænge tegningsperioden til den 15. januar.

Tirsdag oplyste NPinvestor så, at det havde fået garanteret minimumstegningen på 1 mio. aktier, da eksisterende aktionærer, heriblandt storaktionæren Erik Damgaard, var sprunget til og havde garanteret, at den del af minimumsudbuddet, der ikke allerede var tegnet, nok skulle blive det.

Udbuddet lukkes den 15. januar, og resultatet af udbuddet offentliggøres om morgenen den 17. januar, der også ventes at blive første handelsdag for aktien på First North-børsen.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Hvidvask-samråd bød på nye oplysninger – og nye spørgsmål

Efter at nye oplysninger kæder Danske Banks estiske filial sammen med en sag om nordkoreansk våbensmugling, opfordrer erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) Finanstilsynet til at genåbne hvidvasksagen. Samtidig vil SF's erhvervsordfører stille nye spørgsmål på nyt samråd efter sommerferien.

Advokat om PSD2: Det vil være et "moving target" i mange år

Betalingstjenstedirektivet PSD2 er et "moving target," hvor de nærmere regulatoriske detaljer vil fortsætte med at rykke sig i de kommende år. Det er en ny udtalelse fra generaladvokat ved EU-Domstolen et eksempel på, skriver advokat Annette Printz Nielsen i en ny klumme.

Jyske Bank fjerner næsten alle bankboliglån fra hylderne

Jyske Bank fjerner alle bankboliglån fra hylderne med undtagelse af to. Det betyder samtidig, at banken skuer ned for brugen af den fælles funding, der har mødt kritik fra Finanstilsynet. Noget af den frygt, som tilsynet har haft, fordamper simpelthen af sig selv, siger Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere