FinansWatch

Krull skeptisk over for redningsplan hos Østjydsk Bank

Seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet tvivler på, om den genopretningsplan, som Østjydsk Bank indsender til Finanstilsynet i morgen, er robust nok, skriver Berlingske Business.

Selv om Østjydsk Bank onsdag indsender en genopretningsplan til Finanstilsynet, tvivler seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet på, at banken har en fremtid som selvstændigt pengeinstitut.

"Det er op til Finanstilsynet at beslutte, om de kan godkende planen. Men jeg vil tro, at den periode, Max Hovedskov (Østjydsk Banks topchef, red.) har haft, har været lige kort nok til, at han med rimelighed har kunnet lave en plan, der er robust nok," siger han til business.dk

Max Hovedskov er dog fortrøstningsfuld på bankens vegne.

"Vi arbejder med tingene og tror på, at vi finder en løsning, der gør, at vi kan bringe banken videre. Mere kan jeg ikke sige lige nu," siger han.

21. december blev Østjydsk Bank pålagt at gennemføre yderligere nedskrivninger på 132 mio. kr. af Finanstilsynet, hvilket bragte bankens kapitalprocent ned på 14,6 pct.

Banken har et individuelt kapitalkrav på 20,5 pct., og derfor krævede Finanstilsynet en genopretningsplan fra banken seneste 10. januar.

Siden har banken fået skåret 54,1 pct. af markedsværdien.

En aktie i Østjydsk Bank koster tirsdag 0,72 kr. efter en stigning på 3,8 pct.

/ritzau/FINANS

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere