FinansWatch

Fyret bankdirektør startet som virksomhedsmægler

Per Hermansen, der for godt et år siden røg ud fra Aarhus Lokalbank, er startet i nyt job og er ved at opbygge en bestyrelsesportefølje.

Den 25. november sidste år blev adm. direktør i Aarhus Lokalbank, Per Hermansen, afskediget med øjeblikkelig virkning. Fyringen kom efter en lang periode med pres på både hans egen person og virksomheden, som stod i en meget svær situation med en særdeles presset lånebog, og med manglende kapital til at modstå de store nedskrivninger, mens Per Hermansen i specielt dagbladet Børsen var under beskyldninger for at sammenblande privatøkonomiske interesser med sit job som bankdirektør.

Her godt 13 måneder senere er Per Hermansen igen ude på arbejdsmarkedet, hvor han er tilknyttet som virksomhedsmægler hos Virksomhedsbørsen, der er et mindre corporate finance-hus med base i Fredericia. Virksomheden har seks virksomhedsmæglere ansat, der rådgiver deres kunder om – og hjælper med - klassiske corporate finance-opgaver som kapitalrejsninger, fusioner, generationsskifter etc.

Rotary-venner

Per Hermansen, 56, fortæller til FinansWatch, at han efter fyringen sidste år skulle bruge noget tid på at finde ud af, hvad han ville bruge de sidste år af sin erhvervskarriere på.

”Jeg har ikke haft søvnløse nætter og den slags efter fyringen. Nogle falder jo desværre i et sort hul, men selvom jeg var utrolig ærgerlig over, at det ikke gik, så mente jeg at jeg kunne se mig selv i øjnene og koncentrerede mig derfor om at komme videre. Jeg sagde også til min familie, mine venner og mine Rotary-venner, at det selvfølgelig var ærgerligt at få sådan en plet på CV’er, men at jeg ikke var psykisk dårlig eller noget,” siger Per Hermansen til FinansWatch.

Han blev tilbudt flere stillinger som erhvervsmægler i ejendomsbranchen, men det havde ikke hans interesse. I sommer kom han så i kontakt med Virksomhedsbørsen, som han efter en lang ansættelsesproces tiltrådte hos den 15. oktober i år.

Han fortæller, at han p.t. har meget travlt med at køre nogle generationsskifter igennem, han hjælper en virksomhed med en kapitaltilførsel til ekspansion og han forsøger at finde opkøbsemner til en virksomhed i elektronikindustrien.

Ønskejob

”Det er et ønskejob for mig, som er utroligt spændende. Og jeg er sikker på, at jeg nok skal få travlt, i disse dage er der faktisk utrolig travlt,” siger han om det rent provisionsbaserede job.

”Det passer mig meget fint, at jeg selv skal sørge for at tjene min egne løn hjem. Så er jeg ansvarlig for mine egne handlinger,” siger Per Hermansen til FinansWatch, der har et par bestyrelsesposter, som han forventer at kunne supplere med yderligere 2-3 nye poster i løbet af 2012.

Har du oplevet, at dit netværk har vendt dig ryggen efter fyringen?

”Nej, slet ikke. Jeg har fortsat gode forbindelser hos advokater, bankfolk og revisorer, som kommer mig til gode i mit nuværende job. Jeg har ikke oplevet, at jeg har været i bad standing, selvom telefonen selvfølgelig ikke ringer så meget som tidligere, da jeg sad i banken,” siger Per Hermansen til FinansWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs