FinansWatch

Kapitalfond køber tungt op i Danske Bank

Svenske Cevian er netop blevet flaget over 5 pct. i Danske Bank. Det sker efter rygter om netop sådan et indtog fra den svenske fond. Opdateret.

Det er tilsyneladende Danske Bank, der er målet for den aktivistiske svenske kapitalfond Cevian. I hvert fald har Cevian netop flaget sig over 5 pct. i banken.

"Danske Bank har en stærk balance og besidder en attraktiv markedsposition. Den langsigtede fundamentale værdi af Danske Bank er ikke afspejlet i den nuværende
lave aktiekurs. Vi støtter den igangværende proces med at gøre Danske Bank til en af de stærkeste og mest profitable banker i den nordiske region. Som en engageret ejer ser vi frem til at arbejde sammen med bestyrelsen, direktionen og øvrige aktionærer," skriver Cevian Capitals direktør Lars Förberg i en meddelelse.

Ifølge dagbladet Børsen arbejder Cevian netop nu på at skaffe flere fonde med i samarbejdet om at købe op i det danske marked.

Avis: Sulten børsaktivist samler tropperne i London

Herhjemme har en anden af Danske Banks storaktionærer, pensionskæmpen ATP, erklæret sig principielt glade for fonde af Cevians type, mens den helt store aktionær A.P. Møller Mærsk ingen kommentarer har til udviklingen.

Legende på sidelinjen

ATP: Svært ved at se det negative i aktivistfonde

Danske Banks lederskifte som markedsføring for svensk aktivistfond?

Samtidig er der kendte navne at spore i fondsbørsmeddelelsen fra Danske Bank.

"Med henvisning til paragraf 29 i Lov om værdipapirhandel m.v. oplyses det hermed, at Cevian Capital har meddelt banken, at Cevian Capital II GP Limited (i sin egenskab af general partner i Cevian Capital II Master Fund LP, Cevian Capital II Co-Investment Fund LP og Cevian Capital II Co-Investment No. 3 LP), Icahn Partners L.P., Icahn Partners Master Fund L.P., Icahn Partners Master Fund II L.P., Icahn Partners Master Fund III, L.P. og High River Limited Partnership, repræsenteret af Cevian Capital II GP, tilsammen har en aktiebesiddelse på 46.742.003 stk. aktier i Danske Bank A/S, svarende til en nominel beholdning på DKK 467.420.030,00 eller 5,02 pct. af bankens samlede aktiekapital og stemmeretter," lyder det i meddelelsen.

Navnet Icahn undstreger bindingen til den legendariske amerikanske investor Carl Icahn.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs