FinansWatch

Finanskrisen skal kulegraves

En ekspertundersøgelse skal klarlægge årsagerne til finanskrisen og behovet for yderligere stramninger. Samtidig vil regeringen og Enhedslisten stramme indsatsen mod økonomisk kriminalitet.

Som led i aftalen om næste års finanslov er regeringen og Enhedslisten enige om at nedsætte et ekspertudvalg, der skal kulegrave årsagerne til finanskrisen. Det har længe været et stort ønske fra støttepartiet, men regeringen er også selv interesseret i en kulegravning, understreger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

Samtidig er regeringen og Enhedslisten enige om at styrke indsatsen mod økonomisk kriminalitet som kursmanipulation, insiderhandel og pantebrevsspekulation. Det skal ske ved at nedsætte en taskforce bestående af bagmandspolitiet, Finanstilsynet og Skat.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs