FinansWatch

Topchef efter salg: "Det er en kæmpe lettelse"

Efter en hård salgsproces på syv måneder er direktør for Forsikringselskabernes Datacentral (FDC), Birthe Elkjær, lettet over at nå målet. Datacentralen bliver overtaget af det hollandske it-selskab Total Specific Solutions, hvilket giver nye muligheder, fortæller hun.

Birthe Elkjær, adm. direktør FDC

Direktøren for Forsikringselskabernes Datacentral (FDC) Birthe Elkjær er lettet, efter det hollandske it-selskab Total Specific Solutions (TSS) har købt selskabet af de hidtidige ejere Gjensidige, Bupa og Sygeforsikring Danmark

Det fortæller hun i et interview med FinansWatch.

Hvorfor sælger I lige nu?

"Vi har brugt cirka tre år på at lave en transformation af FDC. I de første år havde vi underskud, men vi har formået at rette forretningen op og fik et positivt resultat i 2016, og vi forventer et rigtig fint resultat for 2017. Vi tænker derfor, at timingen er den rette nu," siger Birthe Elkjær.

Så det har været ejerens beslutning i et stykke tid, at FDC skulle sælges?

"Ja, vores ejere har i et stykke tid sat spørgsmålstegn ved, om man skal eje sin egen leverandør. Konklusionen har været, at det hørte fortiden til, og at tiden var til at få en anden ejer. Derfor har vores ejere været fortalere for at sælge. Men det er som sådan ikke noget, der ændrer på vores dagligdag. Vores tidligere ejere vil fortsætte som kunder i forretningen på lige fod med vores mange andre kunder i sektoren."

Salgsproces på syv måneder

Ifølge direktøren kører FDC videre som et selvstændigt selskab, og ledelsen fortsætter.

"Men der vil også være områder, hvor vi skal prøve nye ting af. Der kan være ændringer i økonomirapporteringerne, og det kan være, at vi skal gå fra den gamle mainframe-teknologi til en mere moderne teknologi eller kombinere ny teknologi, som giver en god kundeoplevelse med ældre teknologi, som har høj driftsikkerhed," siger Birthe Elkjær og tilføjer:

"Helt generelt kan vi gøre brug af den viden Total Specific Solutions har fra sine andre selskaber i branchen."

Hun fortæller, at salgsprocessen startede i juni, hvor FDC lavede en præsentation for en række mulige købere, hvorefter godt ti viste interesse.

Hvad var prisen?

"Det kan jeg ikke sige noget om, men jeg kan sige, at det har været et godt valg for os. Vi har både kunder i forsikrings- og pensionsbranchen, og derfor har det været vigtig, at den ny ejer kender til begge brancher. Samtidig er det en meget langsigtet ejer."

Kæmpe lettelse

Hvilken følelsen står du tilbage med efter salgsprocessen?

"Man skal i hvert fald gøre sig klart, at der er meget arbejde i sådan en proces. Der har været mange spørgsmål, og vi har været nede i hver eneste krog af forretningen. Men efter syv måneders arbejde med dette er det en kæmpe lettelse at kunne begynde at fokusere mere på forretningen nu. Samtidig kan vi nu få tilført mere viden og kapital og fokusere på at få yderligere vækst i forretningen."

Vil I få flere muligheder med de nye ejere?

"Ja, eksempelvis på den måde, at vores nye hollandske ejer har en række andre selskaber inden for pension og forsikring, som vi skal kigge nærmere på. Jeg tror helt klart, at de kan være med til at berige og løfte nogle af vores eksisterende teknologier," siger Birthe Elkjær.

FDC har base i Ballerup og er en af de største nordiske spillere inden for levering af it til forsikringsselskaber og pensionsselskaber. Med salget er det første gang i FDC's 50 års levetid, at datacentralen ikke skal være kundeejet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere