FinansWatch

Økonom: Brøler værre end insider-trading

Den forfejlede meddelelse om nedgraderingen af den franske kreditværdighed er ifølge økonom ganske alvorlig.

Det var en brøler af de helt store, da Standard & Poor's i går ved en fejl sendte en meddelelse ud om, at man nedgraderede Frankrigs kreditværdighed. Det er chefanalytiker hos Spar Nord Bank Martin Holms klare overbevisning:

"Der er meget mystik, og når man tænker på, hvor stor markedsbetydning S&P har, især i det her marked, så er det næsten en større bommert end insider-trading i et eller andet aktieselskab," siger Martin Lundholm til Børsen.dk.

Koster folk penge

Mailen, hvori man nedgraderede Frankrigs AAA-rating, spredte sig lynhurtigt, og lige så hurtigt kvitterede markederne. Resultatet: Renten på 10-årige franske statsobligationer røg op på 3,46 pct., mens rentespændet til Tyskland steg til 168 basispoint. Den største forskel siden 1990.

"Det koster folk mange penge, og det kan også komme til at koste den franske stat penge," siger Martin Lundholm og påpeger, at der ikke er nogen undskyldninger.

"Man kan ikke bare sige, at det man har gjort ikke har nogen konsekvenser. Det er ikke som at køre over for rødt midt om natten, hvor der ikke er nogen biler. Det er en helt anden kaliber," siger chefanalytikeren til Børsen.dk.

S&P: Nedgradering er primært metodik

S&P sænker tillid til den danske banksektor

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs