FinansWatch

Forbrugergruppe angriber kæmpe kreditkortkøb

Capital Ones planlagte opkøb af HSBC’s kreditkortvirksomhed kritiseres af amerikanske forbrugergrupper.

I 2011 har Capital One, den 8. største bank i USA, været involveret i to større opkøb. Det drejer sig om opkøbet af ING Group, en amerikansk online bank, og HSBC, storbanken i Hong Kong.

Alene vil opkøbet af ING Group placere Capital One som den 5. største bank i USA. Capital One betalte 2,6 mia. dollar for HSBC’s 30 mia. dollar store portefølje.

Men nu kritiseres Capital One af amerikanske forbrugere for at være for stor og risikofyldt. Det skriver New York Times. En tredjedel af Capital Ones kunder er såkaldte subprime kunder, og amerikanske forbrugerorganisationer frygter et bankkrak, der kan have alvorlige konsekvenser.

Bør undersøges

Særligt kritiseres Capital Ones produktportefølje for at være for udiversificeret, hvilket er med til at underbygge kritikerenes frygt for et krak.

Capital One svarer igen, og skriver i en e-mail til avisen: ”Vores historik viser tydeligt, at vores kunder og samfund vil opleve store fordele fra denne handel (opkøb af HSBC, red.) ”.

Alligevel fastholder kritikerne, at Capital One bør undersøges grundigt af myndighederne.  

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs