FinansWatch

Nyt angreb på LD-handel

Da tidligere LD-direktør Jeppe Christiansen købte dyrtidsfondens aktier i børskandidaten Maj Invest, var kursen på niveau med prisen på en dødssejler, vurderer landets største uafhængige formueforvalter.

Mens beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fortsat overvejer at iværksætte en undersøgelse af Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), sår endnu en brancheaktør tvivl om prisen, da LD i april solgte sine sidste aktier i fondens tidligere datterselskab, Maj Invest.

Aktierne blev altovervejende købt af Maj Invest selv, og det betød, at tidligere LD-direktør Jeppe Christiansen og hans medarbejdere fik fuld kontrol med fondsmæglerselskabet, der blev etableret i 2004 for at forvalte LD-medlemmernes opsparing på over 50 mia. kr.

Ledelsen i LD har hidtil afvist enhver kritik af, at dyrtidsfonden solgte aktierne for billigt, men landets største uafhængige formueforvalter, Formuepleje, har regnet på Maj Invests tal og stiller sig noget undrende over for aktiehandlen.

Usikkerhed om pris

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs