FinansWatch

Danske virksomheder presses af short selling

Mere end hver ottende Vestas-aktie er lånt ud til investorer, som satser på kursfald frem for -stigninger. Også NKT og Pandora er ramt, og det er bl.a. et udtryk for mistillid til ledelserne.

I mange virksomheder er der udsigt til flere stridigheder, når der holdes generalforsamling. I dag har ledelse og aktionærer nemlig ikke altid ensartede interesser, fordi mange aktionærer er begyndt at låne virksomhedens aktier ud til investorer, som ønsker det stik modsatte af ledelsen - nemlig en nedtur, som får aktiekursen til at falde.

Fænomenet hedder short selling, og det rammer danske virksomheder i stigende grad. F.eks. er mere end 12,5 pct. af Vestas' aktier nu lånt ud til investorer, som satser på faldende aktiekurser frem for stigende, og det er et stort problem.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs