FinansWatch

LD ville ikke vente på børsnotering

Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) ville have beholdt datterselskabet Maj Invest indtil en børsnotering, men solgte aktierne.

Selv om Maj Invest gennem tre regnskabsår har skrevet, at man arbejder på en børsnotering inden for fem år, var det netop braste børsdrømme, der sidste år fik LD til at sælge ud af sine aktier i Maj Invest.

Oprindeligt var tanken, at LD skulle beholde aktierne indtil en børsnotering, men da den tidligere socialdemokratiske skatteminister Carsten Koch blev ansat som LD-direktør i stedet for Jeppe Christiansen i 2008, blev det en af hans væsentligste opgaver at sælge aktierne.

"I sommeren 2009 vurderede bestyrelsen, at en børsnotering af LD Invest (i dag Maj Invest, red.) havde lange udsigter. Da LD er under afvikling, var der dengang og i dag en meget klar holdning til unoterede og illikvide placeringer: De skal udfases i et hastigt, men kontrolleret tempo, så man ikke kommer i tidnød, når fonden lukker, og skal panikrealisere," siger Carsten Koch.

 

Kontakt til netværket

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs