FinansWatch

Finansrådet: Transaktionsskat koster på pensionen

EU's forslag om en skat på finansielle transaktioner koster danskerne 700 kr. i pension hver måned, lyder det fra Finansrådet.

Danskerne vil få 700 kr. mindre i pension hver måned, hvis EU-Kommissionens forslag om en transaktionsskat bliver ført ud i livet. Det viser beregninger foretaget af Finansrådet.

Skatten omfatter en lang række værdipapirer og finansielle produkter og handler mellem finansielle virksomheder, og ifølge Finansrådet vil det betyde, at en gennemsnitlig LO-arbejder som pensionist vil få ca. 700 mindre til udbetalinger pr. måned efter skat.

Foreslaget som det ligger nu, vil derfor ikke kun ramme profesionele investorer og private.

”En aktieomsætningsafgift vil ramme helt almindelige danske borgere. Borgernes opsparing i pension bliver jo årligt investeret i værdipapirer, som fremover skal beskattes. Afgiften vil medføre, at den enkelte borgers pensionsopsparing udhules,” siger kontorchef i Finansrådet Morten Frederiksen i en meddelelse.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs