FinansWatch

Bankernes banemand

INTERVIEW: Finanstilsynet har under direktør Ulrik Nødgaard udviklet sig fra en stille eksistens til en toneangivende institution i den finansielle sektor. Tilsynets topchef har stået i spidsen for en række banklukninger de senere år og har selv været helt nede i materien i flere krakkede banker.

Han trådte ind ad døren til Finanstilsynet i Århusgade på Østerbro for at sætte sig i chefstolen på det værst tænkelige tidspunkt. En råkold morgen den 15. januar 2009 - da finanskrisen rasede på sit højeste, få måneder efter at den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers mod alles forventning havde fået lov til at vælte omkuld. Et kollaps, der fik fi-nansmarkederne verden over til at fryse til is og politikere til at spænde massive sikkerhedsnet ud under finanssektoren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs