FinansWatch

Handlen på fondsbørsen gik tilbage i september

Både handlen med aktier og derivater dykkede en spids i forhold til samme måned sidste år, mens handlen med indeksfonde eksploderede.

Den månedlige handelsstatistik fra Nasdaq OMX København viser et mindre fald i aktiehandlen i september sammenlignet med den tilsvarende måned i 2010.

 

Den gennemsnitlige daglige handel blev 2,55 mia. kr. fra en gennemsnitlig daglig handel på 2,79 mia. kr. i september 2010. Den gennemsnitlige daglige handel i de foregående 12 måneder var 3,48 mia. kr.

 

Dermed er der tale om et handelsniveau i september, der er gået tilbage med næsten en tredjedel sammenlignet med gennemsnittet for de foregående 12 måneder.

 

Marginalt fald

 

Antallet af handler gik til gengæld en spids frem fra et snit på små 50.000 styks per dag dag til godt 51.000 daglige handler.

 

Nasdaq OMX Københavns markedsandel af ordrebogshandelen faldt marginalt i forhold til måneden forinden.

 

Derivat-handlen gik tilbage med 3,4 pct. med 577.457 gennemsnitlige daglige handler.

 

Til gengæld eksploderede handlen med Exchange Traded Funds, indeksfonde, meden fremgang på hele 78,3 pct. til ca. 860 mio. kr.

 

 

Børschef tilfreds med fortsat høj markedsandel 

Sibbern: Overlad gavebod til kræmmerne

Fondsbørschef kåret som "rising star" 

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs