FinansWatch

Finansforbundet glæder sig over ny regering

Formand for Finansforbundet Kent Petersen ser flere gode takter i det nye regeringsgrundlad. Han ser frem til trepartsforhandlinger.

Den finansielle sektor har generelt ikke haft meget til overs for den kurs, den røde blok gik til valg på. Men regeringsgrundlaget, der blev præsenteret i går, vækker håb hos Finansforbundets formand Kent Petersen.

"Helt overordnet ser det positivt ud. Det er glædeligt, at der er så stort fokus på vækst, for det er den medicin, der skal få Danmark på fode igen. Vi hilser det også velkomment, at regeringen vil indbyde til 3-partforhandlinger," siger Kent Petersen i en pressemeddelelse.

Væk med bankskat

Helt centralt i Kent Petersens begejstring står, at den nye regering tilsyneladende har valgt at droppe den bebudede bankskat.

"Vi har en sektor, der er presset, og som derfor er meget optaget af at finde veje til at reducere omkostninger. Det er årsagen til de seneste fyringer af medarbejdere i banker. Derfor kunne man frygte, at en ny bankskat ville resultere i endnu flere fyringer,” siger Kent Petersen.

Videre er formanden tilfreds med afskaffelsen af multimedieskatten og forlængelsen af dagpengeperioden, som han kalder fornuftigt set i lyset af den aktuelle situation.

Dam: Rød bankskat vil betyde 150 fyringer

S&P: Rød regering ændrer ikke ved topkarakter

Pensionsbranchen: Uklart regeringsgrundlag om pensionsloftet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs