FinansWatch

Ny regering vil styrke bankkunderne

Reglerne for erstatsningpligt og rådgiving skal kigges igennem, og gebyrer skal være mere synlige. Det fremgår af det nye S-R-SF regeringsgrundlag, der til gengæld som ventet er renset for en ny bankskat. Der vil dog bliver arbejdet for en global transaktionsskat.

Foto: ESKESTAD MIK

"Forbedringer for bankkunderne."

Sådan lyder den eneste overskrift direkte møntet på finansektoren i det nye S-R-SF regeringsgrundlag,

"Regeringen vil gøre det mere trygt at være bankkunde. Regeringen vil blandt andet se på mulighederne for at udarbejde en lov om finansiel rådgivning, der skal sikre kunderne mod dårlig rådgivning. Herunder skal der ses nærmere på reglerne for erstatningspligt," kan man læse i grundlaget, der også lægger op til at se nærmere på gebyrerne:

"Regeringen ønsker også øget synlighed omkring gebyrer i bankerne samt at se nærmere på, hvordan man kan sikre bankkunderne i højere grad end i dag, blandt andet når det gælder godkendelse af lånedokumenter og overførsler mellem bankerne."

Frontkæmper for ny skat

Ud over styrkede forbrugere og mere gennemsigtige gebyrer vil den nye regering også forsøge at tage en lederrolle i kampen for den omdiskuterede Tobin-skat på finansielle transaktioner.

"Regeringen vil gå forrest i EU i kampen for indførelse af en global skat på finansielle transaktioner og vil presse på for en stærkere og klogere international regulering af finanssektoren for at forhindre flere finanskriser. EU bør bruge sin politiske og økonomiske vægt til at presse USA, Japan og andre lande til at indføre internationale standarder for finansverdenen," skriver S-R-SF-koalitionen således.

Til gengæld er den 2 mia. kr. store nye bankskat der skulle finansiere et løft i folkeskolen som ventet forsvundet fra grundlaget.

Hele grundlaget kan ses her (eksternt pdf-link til politiken.dk)

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs