FinansWatch

Kinesiske skyggebanker vækker bekymring

En industri af alternative udlån har vokset sig så gigantisk i Kina, at det kan få landets økonomi til at vakle, frygter magthavere i Beijing. Det skriver Reuters og Finans.

Foto: /ritzau/AP/Mark Schiefelbein

Flere magthavere i Kina frygter, at skandaler og tab af investeringer formidlet gennem en uigennemsigtig skyggebanksektor i Kina kan udløse et lånestop i den hurtigt voksende kinesiske økonomi.

Det skriver Reuters og Finans.

Det sker i kølvandet på, at kinesiske ledere har anerkendt, at skyggebankernes kæmpe – og potentielt enormt risikofulde – udlån udgør en stigende trussel mod økonomien.

Ifølge en rapport fra investeringsbanken CLSA udgjorde skyggebankudlånene 57 pct. af alle bankudlån i Kina ved udgangen af 2015. Dertil kommer, at skyggebanksektorens udlån – ifølge ratingbureauet Moody's - voksede med over 20 pct. i 2016 til et beløb, der svarer til 86,5 pct. af Kinas BNP.

Landets politiske top har de seneste 18 måneder indledt reguleringer for at dæmpe skyggebankernes udlån, hvilket Moody's mener har været med til at sænke farten på udlånene.

Kinesiske banker øger finansieringen af skibe eksplosivt

Kinesisk betalingsgigant på vej til Danmark 

IMF advarer Kina mod en ny potentiel finanskrise 

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs