FinansWatch

Kontroversiel "børsmægler" afsløret

En børsmægler, der tirsdag på BBC chokerede finansverdenen, er afsløret som amatør.

Det skabte røre i finansdammen, da en ung børsmægler, Alessio Rastani, i mandags tonede frem på BBC's sendeflade med dommedagsprofetier om økonomisk kollaps.

Med udtalelser som "regeringerne styrer ikke verden, Goldman Sachs styrer verden" og "børsmæglerne er ligeglade med, hvordan regeringerne vil redde økonomien og hele situationen. De bekymrer sig kun om at lave penge på det" satte han uden omsvøb sine egne ord på situationen på finansmarkederne.

Disse kontroversielle udtalelser betød, at mange såede tvivl, om Rastani overhovedet var en ægte børsmægler. Nu viser det sig, at sandheden om Rastani ligger et sted mellem børshaj og svindler.

Bor hos kæresten

The Telegraph har fundet baggrundsinformation om Rastani, og det viser sig at han er en ægte, men lille børsmægler: Han har en aktieandel på 99 pct. i et lille firma med en bankkapital på 985 pund.

Han ejer ikke sit eget hus, men bor hos sin kæreste. Han har et aktieunderskud på 86.000 kr. og har aldrig arbejdet i The City, Londons businessdistrikt.

BBC har ikke ønsket at kommentere, hvordan en hobby-handler kunne ende på nationalt tv med en så radikal udmelding. Alessio Rastani har derimod talt mere ligefrem:

Elsker opmærksomhed

"De opsøgte mig. Jeg er opmærksomhedskrævende. Det er min hovedårsag til at udtale mig. Det er derfor jeg gik med til at udtale mig til BBC. Handel er min hobby. Det er ikke en forretning," udtalte han til The Telegraph.

Men al tumulten har ikke fået investoren, der forklarede finanskrisen på tre minutter, til at skifte holdning:

"Jeg mente hvert et ord," sagde Rastani.

"Goldman Sachs regerer verden"

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs