FinansWatch

Indisk storbank beordres til at undersøge lækage af nøgletal

Indiske tilsynsmyndigheder undrer sig over, hvordan vigtige tal fra en af landets største privatbanker er havnet på det sociale medie Whatsapp, inden bankens kvartalsregnskab blev offentliggjort.

Foto: /ritzau/AP/Andy Wong

Axis Bank, som er Indiens tredje største privatbank, er blevet beordret til at starte en intern undersøgelse for at finde ud af, hvordan en lækage har ført til, at informationer om banken pludselig er endt på det sociale medie Whatsapp.

Tilmed skal Axis Bank foretage sikkerhedsforanstaltninger over for en medarbejder, som de indiske tilsynsmyndigheder mistænker for at stå bag lækagen, hvor oplysninger blev lækket syv timer, inden bankens kvartalsregnskab blev offentliggjort.

Det skriver Financial Times.

I november skrev Reuters, at de lækkede oplysninger blandt andet omhandler nøjagtige tal for Axis Banks misligholdte lån.

Skandalen, som Financial Times betegner de lækkede oplysninger fra Axis Bank, kommer samtidig med, at indiske myndigheder forsøger at bekæmpe insiderhandel som en del af et større arbejde for at øge gennemsigtigheden på markedet.

I 2015 fastslog tilsynsmyndighederne, at blot besiddelse af prisfølsomme oplysninger kan betragtes som lovovertrædelse, selv om der ikke bliver foretaget nogen handel. Loven giver mulighed for straf på op til 10 års fængsel og en bøde på op til 25 mio. kr.

Indisk bank introducerer tisekunders lån 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs