FinansWatch

Tilsyn snart klar med liste over personer der skal undersøges for korruption og hvidvask

Omkring 900 danskere optræder på listen, som Finanstilsynet offentliggør om få dage, oplyser mediet Finans. Banker optræder ikke på listen, men de skal også have styr på deres magthavers familiemedlemmer og samarbejdspartnere.

/ritzau/Joachim Adrian
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Foto: /ritzau/Joachim Adrian

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), højesteretspræsident Poul Søgaard og forsvarschef Bjørn Bisserup er blandt de omkring 900 navne, som optræder på en liste over danske magthavere, der skal overvåges for at komme korruption og hvidvask til livs.

Det skriver Finans, som oplyser, at Finanstilsynet lige efter nytår offentliggør listen med "politisk eksponerede personer", som har fået betegnelsen grundet deres job eller tillidshverv.

Listen, som bliver publiceret på Finanstilsynets hjemmeside, kommer, efter at et EU-direktiv på området trådte i kraft i juni, men arbejdet med at indsamle data har trukket ud for tilsynet.

Banker skal ikke optræde på listen, har Folketinget besluttet. Alligevel skal bankerne også have styr på deres magthavers familiemedlemmer og samarbejdspartnere.

Finanstilsynet skruer op for indsats mod hvidvask og terrorfinansiering

Danske Bank accepterer millionbøde for hvidvask

Danske Banks hvidvask-skandale breder sig i Baltikum

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere