FinansWatch

Antallet af børsnoteringer stiger i 2017

Der har været godt gang i børsnoteringerne i 2017 i især USA og Kina, viser ny opgørelse fra analyseinstituttet Dealogic.

Foto: Colourbox

Antallet af børsnoteringer på globalt plan er steget med 44 pct. i 2017 sammenlignet med 2016, hvilket er det højeste niveau siden finanskrisen i 2007. Analyseinstituttet Dealogic anslår, at 1700 selskaber er blevet noteret i år, hvoraf størstedelen har fundet sted i USA og Kina.

Det skriver Financial Times.

Ifølge Ernst & Young satte Kina ny rekord med 400 børsnoteringer i Shanghai og Shenzhen i år, hvor teknologiselskabet Alibaba regnes for den absolut største.

De mange børsnoteringer indikerer et markant skifte på det kinesiske marked, der i mange år har været domineret af produktionsvirksomheder. De seneste års økonomiske kurs i Kina har i 2017 sat sit præg på aktiemarkedet, hvor især selskaber i serviceindustrien har gjort sig bemærket.

"De attraktive priser og aktiernes gode performance efter børsnoteringerne viser, at de institutionelle investorer i regionen er bedre til at vurdere enheder sammenlignet med amerikanske institutionelle investorer," siger Bruce Wu, ledende medarbejder for Citigroup i Asien, til Financial Times.

I USA præsterede børsdebutanter at rejse i alt 49 mia. dollar i kapital i 2017, hvilket er dobbelt så meget som i 2016.

Dog er det langt fra alle børsnoteringerne, der kan holde kadencen. Da teknologiselskabet Snap, der står bag det populære medie Snapchat, gjorde sin entre på børsen i USA, steg aktien hurtigt fra 17 dollar til 29,44 dollar. I dag handles Snap-aktien for omkring 15 dollar.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere