FinansWatch

Politikere vil have erhvervslivet på offentlig cybertjeneste

For at beskytte de private virksomheder er det nødvendigt, at de deltager i en frivillig offentlig cyberbeskyttelsestjeneste, mener flere politikere over for Politiken.

Foto: Colourbox

Hvis virksomheder og borgere skal beskyttes mod internationale cyberangreb, bør danske virksomheder deltage i den frivillige ordning Netsikkerhedstjenesten, mener flere politikere over for Politiken.

Hos landets største parti, Socialdemokratiet, fortæller forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen, at det er nødvendigt at få de private virksomheder til at springe med på cyberlisten, men det er svært.

"Jeg forstår, at der er en vis tilbageholdenhed på grund af bekymringer for selskabernes egne forretningshemmeligheder. Vi skal finde en holdbar løsning, men der er ikke noget 'quickfix'. I det kommende forsvarsforlig kommer cybersikkerhed til at spille en stor rolle, og vi lægger op til, at der skal være et større fokus end det, vi allerede har set i regeringens udspil," siger han til Politiken.

Socialdemokraten bakkes op af forsvarsordførerne Martin Lidegaard (R) og Marie Krarup (DF), mens også formanden for folketingets forsvarsudvalg, Rasmus Jarlov (K), vil have flere virksomheder med på listen.

Netsikkerhedstjenesten blev i 2014 etableret under Center for Cybersikkerhed. Målet er at opdage, analysere og bidrage til at håndtere sikkerhedshændelser hos forsvaret, virksomheder og de statslige myndigheder, der er tilsluttet et såkaldt "sensornet," fremgår det af centerets hjemmeside.

TDC, Systematic og Dong Energy, nu Ørsted, er tilsluttet ordningen som de eneste private virksomheder

Dansk "fødselshjælper": Nordisk samarbejde mod cyberkriminalitet er guld værd

Danske Bank-chef tænker på sikkerhed døgnets 24 timer

Banklobby ønsker stærkere cyberindsats

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs