FinansWatch

Pensionsselskaber dropper cigaretter

Pensam og Lærernes Pension dropper tobaksaktier, fordi tobak ikke er godt for hverken sundhed eller samfundsøkonomi, mener pensionsselskaberne.

Adm. direktør Torsten Fels fra Pensam | Foto: PR

Pensam og Lærernes Pension med henholdsvis 400.000 og 150.000 pensionskunder dropper deres beholdning af tobaksaktier.

Alene Pensam har solgt tobaksaktier for en halv mia. kr. og har sat 29 tobaksselskaber på den sorte liste, mens Lærernes Pension afhænder sine tobaksaktier i løbet af de kommende måneder, skriver Politiken.

"På alle mulige ledder og kanter er det veldokumenteret, hvor skadelig tobak er," siger adm. direktør Torsten Fels fra Pensam til Politiken.

I modsætning til Pensam og Lærernes Pension holder pensionsselskaber som ATP, Pension Danmark og Industriens Pension fast i tobaksaktier, selvom FN's Global Compact tidligere i år satte tobaksselskaberne uden for døren.

Global Compact er et sæt retningslinjer for virksomheders samfundsansvar.

Danske pensionskasser melder sig under fanerne til kamp mod klimasyndere

Nordea bliver købt ud af eget pensionsselskab 

Kommercielle pensionsspillere i topstrid i ny imagemåling – FOA-selskab rammer bunden 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs