FinansWatch

Pensionsselskaber dropper cigaretter

Pensam og Lærernes Pension dropper tobaksaktier, fordi tobak ikke er godt for hverken sundhed eller samfundsøkonomi, mener pensionsselskaberne.

Adm. direktør Torsten Fels fra Pensam Foto: PR

Pensam og Lærernes Pension med henholdsvis 400.000 og 150.000 pensionskunder dropper deres beholdning af tobaksaktier.

Alene Pensam har solgt tobaksaktier for en halv mia. kr. og har sat 29 tobaksselskaber på den sorte liste, mens Lærernes Pension afhænder sine tobaksaktier i løbet af de kommende måneder, skriver Politiken.

"På alle mulige ledder og kanter er det veldokumenteret, hvor skadelig tobak er," siger adm. direktør Torsten Fels fra Pensam til Politiken.

I modsætning til Pensam og Lærernes Pension holder pensionsselskaber som ATP, Pension Danmark og Industriens Pension fast i tobaksaktier, selvom FN's Global Compact tidligere i år satte tobaksselskaberne uden for døren.

Global Compact er et sæt retningslinjer for virksomheders samfundsansvar.

Danske pensionskasser melder sig under fanerne til kamp mod klimasyndere

Nordea bliver købt ud af eget pensionsselskab

Kommercielle pensionsspillere i topstrid i ny imagemåling – FOA-selskab rammer bunden

Forsiden lige nu

Thomas Borgen: Hvidvasksag har ikke distanceret os fra kunderne

På trods af at halvdelen af danskerne mener, at Danske Banks troværdighed har lidt knæk som følge af bankens hvidvasksag, mener bankens topchef, Thomas Borgen, ikke, at Danske Bank er blevet distanceret fra kunderne og samfundet, fortæller han til FinansWatch.

Danske Bank-regnskab koster aktionærerne knap 20 mia. kr.

Danske Bank skuffede markant i forhold til analytikernes forventninger ved fremlæggelsen af halvårsregnskabet. Det får aktiekursen til at falde med en tiendedel. Banken er i år nu over 60 mia. kr. mindre værd end ved udgangen af 2017. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere