FinansWatch

Dankort sætter ny julerekord

Tocifret stigning i antallet af online-transaktioner i løbet af de første 21 dage af december sammenlignet med samme periode i fjor. Det melder Nets, der ser onlinehandlen som årets vinder.

Foto: BORBERG THOMAS

Det er især danskernes køb på nettet, der trækker årets julehandel op på et nyt niveau.

Således viser datatræk fra Nets-ejede Dibs Payment Services en stigning i antallet af online-transaktioner på 10,5 pct. i løbet af de første 21 dage af december sammenlignet med samme periode i fjor.

"Selvom Black Friday kickstartede julehandlen i november, hvor vi kunne berette om hele 46 pct. flere online-transaktioner på dagen sammenlignet med Black Friday sidste år, har det altså ikke afmattet online-julehandlen i december," siger Henriette Høyer, talsperson for Dibs Payment Services, i en pressemeddelelse.

Ser man på det samlede forbrug med Dankort i årets 11 første måneder har danskerne ifølge Nets gennemsnitligt betalt 1,071 mia. kr. om dagen i både fysiske og onlinebutikker. I julehandlen i december (1.-23. december) ligger det gennemsnitlige dagsforbrug 304 mio. kr. højere; i alt 1,375 mia. kr. i døgnet - en stigning på 28 pct. i forhold til resten af årets dage.

Med et forbrug på 1,966 mia. kr. blev fredag den 22. december den travleste dag med Dankort i julen i år og den tredjemest travle dag med Dankort i historien.

Black Friday sender Dankort-omsætningen i rekord i november 

Nets hæver beløbsgrænsen på kontaktløse dankortbetalinger 

Medie: Svensk tilsyn forsinker Nets' afnotering 

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs