Guldfeberen raser

De to danske investeringsfonde Maj Invest Kontra og Nykredit Aida har leveret det bedste og næstbedste afkast blandt de danske fonde i år. Det skyldes blandt andet, at de har investeret store dele af porteføljen i guld.

Det er de færreste investeringsfonde, der for tiden kan bryste sig af at kunne præsentere sorte tal på bundlinjen. Det dog gælder ikke investeringsforeningen Maj Invests Kontra-afdeling og hedgefonden Nykredit Aida. De har præsenteret investorerne for afkast på henholdsvis 13,5 og 13,1 pct. i år.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ifølge Morningstar placerer det fondene på henholdsvis en første og en andenplads blandt de danske investeringsselskaber i 2011.

Det gælder for begge fonde, at de fokuserer på blandt andet guld og obligationer.

Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest, er en af initiativtagerne til Kontra-afdelingen.

"Produktet er lavet på en måde, så der er stor sandsynlighed for, at det klarer sig godt netop i kriser. Vi har fire investeringsområder. Det ene er lange obligationer som tyske og danske statsobligationer. Det andet er korte obligationer i meget stærke valutaer. Det tredje er guld, aktier eller guldkontrakter, og det fjerde er aktier, der er forsikret mod kursfald," siger han til avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også